Tervező

“Az alkotás öröme mindig kísérője volt az életemnek. Gyerekkoromban imádtam elcsenni édesapám fanyelű, öreg üvegvágóját és kísérletezni a maradék üvegeken. Színes krétával kortársnak hitt festménnyekkel rajzoltam tele a házat pincétől a padlásig. Festettem grafittal, szénnel, akvarellel, akrillal, mindennel, ami a kezem ügyébe került.  A majolikagyárból titokban megszerzett agyagtömbökböl tálakat, állatkákat formáztam és vártam, hogy kiszáradjanak a napon 🙂

Az üveg, mint anyag 2010-ben ejtett igazán rabul. Meglepő volt a sokszínűsége, tisztasága, csillogása – úgy éreztem,hogy  színeivel és fényjátékával egy kis boldogságot hivatott az életünkbe csempészni. Azóta megszállottan keresem a benne rejlő lehetőségeket. Elsősorban síküveggel dolgozom, de nem zárkózom el a gázlángos vagy egyéb technikáktól sem. Minden termékemben benne vagyok egy kicsit én is, ami reményeim szerint egyedivé teszi alkotásaimat. Nagy hatással van rám Klimt, Gaudi és Hundertwasser munkássága, ezért gyakran felfedezhetőek nyomai az ékszereimben is.

Főállású üvegmegszállott vagyok, emelett 2 kisgyermek édesanyja. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek a hivatása a szenvedélye. Bízom benne, hogy ékszereimmel, termékeimmel egy csipetnyi örömöt csempészhetek az Önök életébe is.”

Szívélyes üdvözlettel: Enyedi Andrea