Anyagok

Ékszereink a jelenleg kapható legjobb minőségű muránói ékszerüvegből készülnek. Az alapanyagok a világhírű muránói manufaktúrábal érkeznek, melyek tisztasága, csillogása egyedülálló. Ezt kombináljuk egy úgynevezett dichroic- fémoxidos felülkezeléssel, mellyel fényes, fémes felszíneket hozunk létre. A dichroic lényege, hogy speciális vákuumkamrában fémoxidokat porítanak az üveg felszínére, többnyire két-vagy több színben. Ennek hatására egy folyamatosan változó, minden szögből más és más színét mutató üveget kapunk. Mintáit saját grafika alapján maratjuk. Az így keletkezett síküveget ezután vágjuk, rétegesen kiégetjük, majd csiszoljuk, polírozzuk és szerelékekkel látjuk el.

Elsősorban  szabadkezi vágással dolgozunk. Vagyis nem gyártósoron, formákba öntött termékeket készítünk, hanem valóban egyedi, az üveg és az alkotó sajátosságait magán hordozó ékszereket és tárgyakat hozunk létre. Ettől lesz minden darab egyedi és megismételhetetlen.

A szépségen túl fontos szempont a viselhetőség is. Ékszereink nagy részéhez nemesacél vagy orvosi acél szereléket használunk, melyek nem csupán nikkelmentesek, de  ólom és kadmium mentesek is. Emellett nem oxidálódnak, nem feketednek.

Az orvosi acél nem allergizál, nem feketedik, nem színeződik el !

Egyes termékeknél (hajcsat, könyvjelző, bizonyos gyűrűk, bross) orvosi acél helyett nikkelmentes rézötvözetet használunk, ezért vásárláskor kérjük jelezzék, ha fémérzékeny személy fogja hordani az ékszert.

Egyéb felhasznált anyagok: ezüst, bőr, színezett textilbőr.